Tack hej, fuck dig!

Imorgon försvinner ännu en av våra vänner.

Fyfan vad deppigt det känns!!!

 

 

Vi kommer sakna dig Andrea!!


Världsbäst!


Julia i ett nötskal

JULIA!! Jag tycker såklart väldigt synd om dig men jag kan faktiskt inte låta bli att se det komiska i situationen.

 

Det finns ingen med så mycket otur som Julia. Tänker på när hennes vinterjacka nästan brann upp för att hon hängde den över en lampa. (Vem gör det? Haha.) Eller när hon provade en ring i en butik som hon sedan inte fick av sig. Ska kanske nämna att det slutade med att hon fick åka till sjukhuset...

 

Det finns så otroligt många roliga historier om Julia så jag tror nästan att jag får skriva ett långt inlägg om det någon gång.


På mitt minnes skrothög

Vilken fruktansvärt dålig, superirriterande skitdag. Jag har gått omkring och varit arg i princip hela dagen. Den utlösande faktorn var dagens bedrövliga tandläkarbesök. För det första så har jag lite tandläkarskräck och för det andra så resulterade dagens besök i att jag kände mig totalt överkörd. 

Jag har tydligen en inflammation i en del av tandköttet. Denna djävulska inflammation har bidragit till att en av mina tänder är så pass rotskadad att den måste tas bort. Helt och hållet. Och ersättas av en "fejktand". Summan av kardemumman = En utgift på 9000 svenska, förjävliga kronor.

Kan tyckas märkligt att jag inte uppmärksammat det här själv? Alltså. Jag hade en våldsam smärta i anslutning till tanden för cirka 8 månader senare. Jag var då i Sydney och det kändes inte så angeläget att leta upp en svindyr tandläkare där. Jag prövade istället andra alternativ för att lösa problemet. När jag i stort sett hade druckit flourskölj istället för vatten i några dagar försvann smärtan helt och hållet. Lättad tänkte jag inte mer på den saken....FÖRRÄN NU.

Så Jossan, din lilla minisumma för busskortsbrottet kan slänga sig i väggen!!!

Åh. Har så mycket dåliga erfarenheter av tandläkare och tandrelaterade problem. När jag var fjorton år gjorde jag en fasansfull tandoperation som pågick i nästan 2 timmar. Jag minns alla nålar som misshandlade min mun genom att gång på gång sticka in mer bedövning. Hela munnen var slutligen så pass nerdrogad att jag fick svårt att prata. I övrigt var jag vid fullt medvetande. Tyvärr. De skar upp hela min gom, sedan hängde den där och svajjade. Under hela operationen kunde jag ständigt känna den mot tungan.

Ljudet av kniven som skar upp gomen var så intensivt och overkligt inne i mitt huvud att jag var nära på att flyga iväg ett litet slag. Sätta mig och titta på, hoppas på det bästa liksom. Jag blödde något fruktansvärt. Trodde aldrig att det skulle ta slut. En ondskefullt lång och tjock slang stacks ner i halsen på mig. Denna sög ihärdigt upp blodet mitt framför ögonen på mig. 

Efter uppskärningen av gomen kom borrningen. Det skar och dansade inne i huvudet på mig. Ljudet var så högt och övertagande att jag knappt visste vad jag tänkte. När den sadistiska tandläkaren slutligen meddelade att operationen var färdig så var den egentligen inte det. Gomen skulle nämligen sys fast igen. Risp, risp lät det inne i mitt huvud, i takt med att tankarna återvände och påminde mig om den härliga blodsmaken i munnen.

Sov gott med detta i tanken!
/JULIA


HEEEEEJ


Maria Montazami

Maria Montazami says "SUUUPER FAAANCYYY" och håller upp en fruktansvärt ful väska framför kameran. Den ser ut som en uteliggares jeansväska som någon jubelidiot klistrat fejkade gucciloggor på. Känns lite som när min syster köpte fejkväskor på Hötorget inne i stan. Jag minns när hon kom hem med en plastig, påsliknande väska med fastsydda fejkloggor på (dessa av fler olika märken). Hon hade bland annat en som det stod "Pucci" på.

Maria Montazami beundrar sin blåaktiga, älskade jeansväska med illrosa, ILLROOOOSAAA (observera) axelrem. Sedan berättar hon att den kostade 24000 svenska kronor. Vilken brutal, jävla fail. Jag skrattar. Ihjäl mig.

Maria Montazami är underhållning! I love her!!

//JULIA, ett stort fan!


Inspiration



More is more

And turn the white snow red as strawberries in the summertime


Mardrömmar?

Ohhh nooo. Den onda anden Maudo vs den goda anden Byxes. Ett konstgjort färgkrig under öronbedövande musik som nästan får trumhinnorna att spricka. Någon som rispar kniven i tallriken. Och aldrig slutar. En intensiv blick som maniskt stirrar ner på ett blankt papper som sedan börjar att brinna. En kvinna som springer i en skog vars träd faller till marken i dominoeffekt. En dvärg på en stol i ett tomt rum. Som gråter och låter gråa, vassa isbitar falla från ögonen. Någon som har förlorat synen. Som dricker kokande vatten direkt från vattenkokaren och smälter. Ett rum av oformliga, färglösa stenar. Damm som leker på golvet. En oavbruten tystnad.

Gotland i somras

/JULIA


Peppercookies

Woooohoooo!!! The house of peppercookies is here!! Ugly as hell..












I'm not the complaint department

Nu har jag fått nog! Jag kan inte gå på mitt rumsgolv utan att trampa på något (trampade sönder en galge tidigare idag). Bägaren har definitivt runnit över, upptäckte precis att mina smycken har trasslat ihop sig till en brutalt stor och grotesk smyckesboll. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas trassla ut det här.




Måste reda upp all röra och börja ett nytt liv! NU. Jag ska även försöka hitta kamerasladden till min sysse så att jag kan lagra foton på datorn. Den har varit borta i drygt två månader. Suck.

/Julia


Varför jag avskyr julmat

1. De hemmagjorda köttbullarna. Köttbullar som gjorts from scratch av köttfärs som ser ut som inälvor. Inälvorna har rullats till en inälvsboll, smaksatts av random krydder som hittats i skafferiet, stekts upp och serverats. Trevligt. Köttbullarna är alltid lite smådegiga inuti och liksom växer i munnen. Vid misstaget intag måste bullen sköjas ner med julmust eller något annat smakrikt. Typ vodka (för att förtränga den fruktansvärda händelsen).

2. Janssons frestelse. Knappast en frestelse. Möjligen för hemlösa katter som är vana vid att äta matrester smaksatta med råttors avföring i mögliga soptunnor i närheten av Käppala. Ansjovis? Wtf.

3. Julskinkan. Julskinkan ska självklart placeras alldeles intill ett avhugget grishuvud (vilket man stoppat ett äpple i käften på). Man får ju inte glömma bort varifrån julskinkan kommer. Nämligen från svinet som rullar sig i gjyttja och grymtar nöjt när det får äta inälvor och annan sörja till lunch.



4. Sillhelvetet. Iskalla fiskbitar i lika kalla, beska, grisiga såser som får en att tänka på spyor i gångtunneln till tåget en fredagskväll.

5. Isterband. Det finns inga ord. Bara tanken får mig att nästan svimma av illamående. Ett tips vid detta tillstånd är att tänka på grönsallad. Färsk, fräsch grönsallad. Känns ganska upplyftande. Ta även djupa andetag. Ta nytta av dina yogaerfarenheter. Håll powerhouse och sådan skit.



6. Äggen. Iskalla ägg med iskall äcklig senapsfyllning som innan framtagning har legat inne i kylen i X antal timmar. Kylskåpsvistelsen får äggen att smaka precis som kylskåpet luktar. Vid extrem otur så har det blodiga grishuvudet tillbringat några timmar bredvid äggen i kylen. Äggintaget bringar alltså tankar på eventuellt självmord redan efter Kalle Anka.

//JULIA 


Halv åtta hos mig

Jag hittade en gammal meny (se nedan) som jag skrev när jag och mina girliiiezz skapade en egen version av programmet "halv åtta hos mig". Det är riktigt kul att skriva flummiga menyer! Och att laga mat. Ibland. Det finns mycket inspiration att hämta inom matlagning, tänker främst på Per Moberg med det fettdrypande håret!! Sliskig typ det där. Han verkar dock kunna sin sak och är vääldigt underhållande.

MENU

Magic Mushrooms
Crispy breadline with a dreaming touch of the finest butter produced on a recognized, exotic farm with cows walking free as birds in the shadows of the mountains. Filled with outstanding mushroompower, fired up in an explosion with the sweetest taste of a colorful oniondream.

Crystal Ball
Verbal, redcoloured dreams. Surprise of amazing birdfights. In a circus of spicy opponents fighting to win the war of exotic escape of reality. Learning to feel the taste of almighty powercrimes in the winter. The touch of a snowfling trying to clean the dirt from the hidden streets of a far away capital.

Whispering chocolate in the dark
Chaotic eyes of escapism, with a spoon of healing powerinjection creating the tastesquare of a new outstanding era. The old hand melts into a golden fairy that runs towards the hidden forest. The tree of broken chocolate  followed the stream to the dark rainbow in order to understand the sophisticated way of life.

Welcome
Julia, the magic masterchef


I'm wierd...


Big plans for today!!

Ledtråd:


30 liter?!

Julia måste skoja med mig. Hon påstår att hon har en 30-liters backpack. HAHA! Omöjligt. Köpte nämligen en backpack igår, en 40-liters. Fick ner typ 3 linnen och två par skor. GREAT! Måste nog byta ut min nya livskamrat mot en lite större…  


Är det någon som har mer koll än Jullan och vet hur många liter hennes ryggsäck egentligen rymmer? Helena???


Storleken på Jullans rygga.


thedrumsthedrumsthedrums


Bajs

Jag tittar på foton från sommaren. Ett foto föreställer mig solandes i Edsviken. Fokus ligger dock inte på mig utan på en jättestor bajshög som tornar upp sig precis bredvid min handduk. Edsvikens sjö måste fixas. Jag är så trött på allt jävla fågelbajs. Och på att fastna i den sugande, äckliga bottenleran. Tror nästan att den ska äta upp mig. Livsfarligt. Om inte detta problem åtgärdas måste kommunen anställa livräddare som kan spatsera runt fågelbajsstället om somrarna och dra upp folk ur lerhelvetet.

Fågelbajset är dock det värsta. Jag har själv försökt bidra med att trakassera kanadagässen genom att cykla våldsamt rakt emot fågelklungorna och skrika. Saken är bara den att gässen knappt reagerar. Det är jag som överrumplad måste stanna cykeln för att undvika massmord. Misstänker att de små liven är smått självmordsbenägna. Kanske lika bra att hjälpa dem lite på traven..



/Julia


Varning

Det är faktiskt halt på vägarna!!!!

 

Idag körde jag på i mitt vanliga tempo (dvs. alldeles för fort) och när jag skulle bromsa ville inte riktigt bilen samarbeta. Istället snurrade den runt som en jävla duracellkanin, mitt på vibybron. Ett helt varv lyckades den snurra. Äntligen lite action i mitt vardagliga liv!!!

 

Lyckligtvis var det inte så mkt trafik så både jag och bilen överlevde. Ibland har jag tur!

 

/Jossan


Torsdag

Flummig dag. Var supertrött när alarmet ringde imorse och skulle precis lämna huset då jag upptäckte att klockan bara var 06:00 på morgonen. Fail. Resten av dagen gick i samma anda. En supervirrig lärare som hade glömt vår handledningstid och istället satt i möte. Samma supervirriga lärare som glömmer sina viktiga papper. Och återigen samma splittrade lärare som håller i en superstressig genomgång av grupparbetet där ingen får chans att ställa några som helst frågor. 

Till dagens förvirrade skara tillkommer även en gruppmedlem som verkar tro att vi går på någon form av filmskaparskola och deklarerar sitt stora, kommande genombrott som filmskapare på youtube. Filmskaparen upplyser oss andra om att detta är hans grej, nu ska han verkligen bidra, film är något som han verkligen förstår sig på! Hans tid är kommen liksom. Ingen förstår vad han pratar om. Ingen. Vi får snällt förklara för filmskaparen att redovisningen ska ske muntligt och att ingen form av film är menad att ingå i momentet. Inte överhuvudtaget. 

Toppendag. Efter att ha tillbringat ett halvt liv i skolan, främst pga den energiska stalkningen av den superförvirrade läraren så var det dags för passfoto. Fail igen. Såg ut som en jugoslavisk lönnmördare. Komme inte att släppas in i något land. Kan lika gärna ge upp och hyra ett minimalt rum i en skabbig lägenhet i Pajala. Då har jag iaf fått miljöombyte.

/Julia


My super sweet 16

Eftersom Jullan har bidragit med bilder från när hon var 16, tvingas väl jag också att göra det. Hade väl inte min snyggperiod då direkt. Färgade håret brunt som sedan övergick till svart. Det såg ut som om jag hällt en färgburk över huvudet. Mycket fint.










Passade även på att vara lite emo när jag ändå var svarthårig




När jag tröttnat på att vara emo bestämde jag mig för att bli blond igen. FAIL. Tillbringade totalt 10 timmar hos frisören. 2 dagar fick jag gå dit. Och ändå slutade det inte bra. Har nog aldrig gråtit så mkt. Mitt hår skiftade i alla möjliga orangea nyanser och kvaliten var som övertuggat tuggummi. Varje gång jag blötte det gick ungefär halva håret av.






Hittade tyvärr (eller som tur är) inga bilder från när det var nyfärgat. Men här är ca 3 månader senare och det är illa nog.

/Josefin

Isbit

Hehehehe, HEJ INGEN! Inget dåligt uppdaterande från min sida precis, jag gör allt för att undvika de smutsbruna skolböckerna. Det känns lite som att läsa i bibeln. Minimal text, gammalmodigt språk och allmänt flummiga hypoteser. Jag gillar inte bibeln.

Nu har jag varit ute och försökt springa, mindre kul. Hittade inte mina löparskor så jag fick ta mammas aningen förstora, mycket hårda innebandyskor. På dem blev jag påtvingad att använda halkskydd. Såg definitivt ut som en elitlöpare. Hade dessutom på mig en illgul mösa och sprang som en jävla retard då jag trots halkskydden ständigt halkade. Behagligt snöande också, helvetet piskade mig konstant i ansiktet och stundvis kunde jag knappt se. Efter 30 minuter gav jag upp.

Nu ska Jossan snart lägga upp ett inlägg där hon visar upp sitt tidigare svarthåriga jag. Jag har fortfarande svårt att tro på detta. Hon kanske fixar ihop något i photoshop? Själv ska jag ringa till Helena och sedan läsa bibeln. Så att ni vet liksom.

/Julia

Jag lyssnar inte på backstreet boys

Dagens bästa: Ett kort besök av Malle. Trevligt. Lite ny musik. Lite tilläggande av musikpersoner som friends, pinsamt värre. Småaktiga? aggressioner över en viss låt (du har två dagar på dig, Malle)!! Ljummet tédrickande utan mjölk. Lite tankar på Anneli, good and bad feelings.

Vi synkroniserade även våra spotifykonton med fejjan. Riktigt kul att se vad folk egentligen lyssnar på, eller vad de vill att folk ska tro att de lyssnar på. Mindre trevligt att Spotify ljuger för mig och försöker göra bort mig. När spotifykontot görs offentlig på fejjan kan alla se vad man lyssnar på mest (funktionen ska gå att dölja men det fungerade självklart inte för min del). På min profil listades alltså Backstreet jävla boys som topp ett! Wtf. Jag har inte ens sökt på dem från mitt konto. Jag lovar. Och svär.

Dagens sämsta: Pluggpaniken som inte får mig att handla, jag sitter istället handlingsförlamad och tittar maniskt på massa klipp från youtube. Hela dagen. Det går minst sagt fruktansvärt dåligt. Dessutom kommer grannens katt, aka Lucifer (den jävel!!) hela tiden insmygandes genom kattluckan och startar krig med mina katter. Måste alltså agera fredsmäklare. Har alltså inte tid att plugga. Måste rädda liv. Kattliv.

Min hjärna har tagit semester. Den har åkt till Asien i förväg. Fick nog av tjocka gubbars hypoteser om allt och ingenting. Jag sitter nu här, hjärnlös och patetisk.

Let me borrow someones brain..

/JULIA

Karin Dreijer


Onsdag

Bra början på dagen.

1. De ringer från dagiset. Andra gången de behöver mig på tre? evighetslånga veckor och självklart kan jag inte ställa upp då jag måste plugga.

2. Jag öppnade försiktigt dörren till mitt rum vilket fick den att rasa i golvet. Gångjärnen lossnade. Förstår absolut ingenting. Har alltså inte längre någon dörr. Great.

3. Framor ringde och bringade positivitet in i vardagen...NOT. Jag tycker hemskt mycket om min farmor men hon har en förmåga att vara "aningen" för negativ ibland, speciellt i telefonen. Alla samtal ter sig ungefär likadant.

F - Hur går det i skolan?
J- Jodå, det går bra!
F- Jaa, men inte leder det till något relaterat jobb heller, inte i dessa tider..
J- Jodå, det mesta går om man vill, men nu så ska jag ju ut och resa...
F- Oj,oj,oj, inte nu igen! Är det så kul det där? Med vilka pengar då?
J- Jag har en del sparat från tidigare jobb och så plus att jag ska försöka jobba lite även nu..
F- Jobba nu? Med skolan och allt? Hur ska nu det gå till? Du ska vara tacksam för att du fortfarande blir försörjd hemma med mat och husrum
J- Eh, ja, det är jag...
F- Den tiden är snart över, nu är du vuxen och måste börja ta ansvar. När jag var lika gammal som du jobbade jag ihärdigt på familjens gård och tog hand om mina yngre bröder, ungdomarna har det så lätt numera..
J- Tiderna förändras antar jag..
F- Själv får jag mina pengar från staten, det är inte mycket men det räcker i alla fall till hyran
J- Så bra...
F- Det gäller att hushålla med tillgångar!
J- Jag vet...


/Julia

Offoren

Vi kör ju tydligen på youtube-tema idag så alla ni som inte sett detta klipp, GÖR DET!




Blir tokig

Kan ni snälla göra DETTA test och tala om för mig hur det fungerar??
Har gjort det 1000 gånger och den visar rätt siffra varje gång. HUR? Förstår inte.  

UPDATE: Fan vad blåst jag är. Jag vet hur det går till. Men ni kan ju få bli lurade om ni vill. Åh såå himla dåligt test.

Intelligensen flödar



Levi Klausen har definitivt inte alla hästarna hemma i sitt sviniga naziststall. Kollar på detta klipp lite då och då för att få mig ett gott skratt.
/Juliiiaaaah

I Anneli


Hon känner inte igen mig, åren har nog slitit hårdare på mig

Håkan är läskigt bra. Förra helgens konsert var obeskrivligt bra. Vi fick tag på biljetter via blocket i sista minuten. Totalt lyckorus. Det blev visserligen sittplatser men det hindrade inte oss från att hoppa runt som galningar. Stämningen var underbar, har aldrig varit med om något liknande. Publiken var helt tokig, folk som var menade att sitta ned stod istället upp och samtliga skreksjöng med i låtarna. Ovanför oss stod ett killgäng som antagligen var värst utav alla, typ helgalna fotbollshuliganer som bytt ut planen mot hovets arena. Det kändes lite som att vara på en fotbollsmatch ibland. Håkan spelade de flesta av de bästa låtarna varvat med inslag av korta, trevliga livshistorier. Det var den grymmaste kvällen på länge.





Hahahahahahahahaa. Mycket bra filmat, INTE. Nu måste jag skärpa mig. Meningen är att jag idag ska sitta hemma och plugga till tentan, går ju mycket bra! Jag säger bara, Håkan - Jag vet vilken dy hon varit i. Bästa låten på nya albumet. /Julia

Gonna, wanna go!


Jag vill åka till Huez igen!! Jag vill åka dit NU.


Those dancing days

Helena! Jag saknar att vara 16 år, övertrevlig, mycket övertygande och inte alls påtvingande! Jag saknar mina lummiga trädgårdar och trasiga digitalkameror från jultidningarna. Jag saknar min uppvällda mage efter chicken burgers, nattspringningar, bajstält, jordgubbsstölder, provrumsfotograferingar, kristinabröd, misslyckade snowboardförsök och pinsamma samtal till dinosaurier.





//JULIA


TIPS

Dagens boktips: Carol Oates - Älskade syster, mycket bra!
Dagens träningstips: Hoppa runt till en rockig låt hemma, dra igen persiennerna
Dagens mattips: Tomater med olivolja och salt, massa pepparkakor!
Dagens dryckestips: Färskpressad juice, tvinga ngn annan att göra den dock..
Dagens sminktips: Do not wear it, göd inte orenheterna likzzzom, they are hungry, do not give them the food!
Dagens pluggtips: Har absolut ingen jävla aning
Dagens energitips: Titta på I Anneli på SVT-play, awesome
Dagens musiktips: La Fouine - Du ferme
Dagens klädtips: Klädinspirerad av Buddha, lakan och sådär. Skönt
Dagens hårtips: Toffs rakt uppe på huvudet, annars ha i lite olivolja och lek stekig
Dagens nageltips: Bit inte mer, ät hårda mackaroner..
Dagens antistresstips: Sjung dina favoritlåtar extremt långsamt, sitt på en stol och titta in i en grå väggtapet
Dagens tevetips: Tänk inte ens tanken, slå sönder teven med ett hårt föremål..
Dagens klubbtips: Är du vegetarian, gå med i Hare Krishna
Dagens värmetips: Investera i en overall
Dagens bortförklaringstips: Din katt spydde hårbollar över dina skolböcker, grannkatten smög in i huset och rev det, du blev tvungen att städa hela dagen
Dagens mobiltips: Skydda den genom att inte använda den överhuvudtaget


Här går jag all in, kör med både olivolja och hög tofs! Mycket snygg.

Chill for the thrill
/JULIIIIAAAA

Crushed down and easily led

Just nu känns det oerhört tryggt att krypa in under täcket i min säng, i mitt lilla rum, i kära Sollentuna, i Stockholm, i Sverige, i landet lagom. En kille från vår gamla skola dog igår under sin utlandsresa, jag kände honom inte för fem öre men jag hade iaf ett hum om vem han var. Väldigt sorgligt oavsett. Enligt rykterna var han ute och backpackade med sina vänner och fick en överdos placerad i sin drink. Sånt händer hela tiden. Min kompis fick droger nerkörda i sin dricka när hon var ute, hon fick åka till sjukhuset och minns inget från kvällen. Den gången gick det iaf bra i slutändan. Det här får mig att tänka på all skit som händer när man är ute och reser, för även om det är fruktansvärt kul så går det knappast att undvika att jobbiga saker inträffar. Att få droger nerkörda i drinkar är nästan vardag, man ser och hör det hela tiden, frågan är väl mer i vilken mängd. Droger är sinnessjukt vanligt, i Australien såg man det överallt. De man hängde med, folk runt omkring. Bara allmänt. Alla höll på. När jag och Helena var på Fiji var det i stort sett bara vi som avstod. På kvällarnas fester satt alla och rökte på medans vi nöjde oss med att dricka fijiöl. Jag blev knappt berörd av alla drogerna, hade vant mig så pass mycket vid den här tidpunkten. Ställets ägare var själv den värsta pundaren och delade ut droger till oss gäster. Jack, en kille vi träffade där, berättade om hur grovt han ångrade att han inte bringat sina magic mushrooms för lite ökad partystämning. Droger var lika vanligt som det dagliga matintaget?

Valet är ens eget, så länge folk inte smyger på en drogerna förstås. Kan säga att min inställning till droger i och med att det var så pass vanligt mjuknade sinnessjukt mycket under resans gång, även om jag själv aldrig skulle hålla på med det. När vi åkte runt utanför Melbourne med ett gäng ungdomar och en ständigt pårökt guide lärde vi känna en tjej som hållit på med droger hela sitt liv. Hon tog heroin första gången när hon var 13. Vi lärde även känna en kille som brukade ägna helgerna åt att baka hasckakor och bli hög tillsammans med sina kompisar. Tror att det var samma kille vars brorsa hade dött i en överdos.

Olyckor ser man också ofta när man är ute och reser runt. Tänker främst på 24-åringen i min snorklingsrupp som fick hjärtstillestånd när vi var ute och snorklade och sjönk till botten. Rest in peace. 

/Julia

After the rain goes, there are rainbows

Mitt liv är inte det roligaste för tillfället. Sömnbrist, jobb och träning. That's it. Varje dag på jobbet längtar jag hem. Inte för att det är tråkigt eller så, jag gillar mitt jobb. Men för att jag är så fruktansvärt trött. 45 min VAKENvila (för fröknarna alltså, barnen sover) på det och jag förvandlas till en stupande zombie. Prova själv att sätta dig i ett kolsvart rum med harmoniemusik. Man vill inget annat än att sova, jag lovar. Blir så irriterad på alla ungar som vrångt vägrar.

 

Efter en alldeles för lång dag brukar jag iaf få gå hem tillslut. (Detta är alltså efter jag stått ute i minusgrader och mulats 2000gånger i snön.) HURRA! Kör i 110 på 60 vägen hem för att få powernapa så fort som möjligt <3

 

Väl hemma, kall som en isbit, hinner jag precis lägga mig ner innan jag inser att klockan är 17= BARNGYMPA. Score!! Bara att byta om och sticka iväg igen. Klar till 19 och då börjar jag faktiskt bli relativt pigg. Passerar gymmet (som ligger vid utgången) och får Asienångest. Vi ska ju faktiskt bo i bikinis under en längre tid framöver. Måste.Vara.Tränad!!!!!! Hetsar mig själv och blir helt utpumpad. När jag sedan kommer hem vill jag inget annat än att bara kasta mig i sängen. Tyvärr så går ju inte det. TV:n väntar på mig. Biggest loser, Bonde söker fru, Ensam mamma söker, Paradise Hotel, Robinson, Ung och bortskämd, Lyxfällan osv. Jag följer varenda jävla b-dokusåpa som går att följa. Jag skäms. Pinsamt att jag ens skriver detta.

 

Efter x-antal timmar TV-tittande är jag iaf redo för att sova. Problemet nu är bara att jag är superpigg. Likadant varje kväll. Somnar aldrig före 2. Älskar att gå upp 3,5 timmar senare….

 

Såhär ser alltså mina dagar till. I LOVE IT!

Tack och lov är det bara 3 månader kvar tills vi åker. JAG.KAN.INTE.VÄNTA

 

Avslutar med ett tips till er som är trötta: Shotta mängder med espresso. Funkar utmärkt. Visserligen tillkommer en del bieffekter såsom hjärtklappningar, darrighet samt att du kommer att känna dig något drogad. Men det är lätt värt det.

 

/Jossan


Nattåg <3

Fruktansvärd natt, fruktansvärd dag. Det känns som att jag har blivit överkörd av femton lastbilar och 27 militärvagnar. Att åka natttåg är inget att rekommendera. Inget att ens överväga. Obekväma, smutsiga stolar och ingen väme överhuvudtaget. Jag trodde att jag skulle frysa ihjäl. Det kändes som att jag befann mig inne i en frys konstant. Iskalla klaustrofobiska plågokänslor. Dessutom fes grannkillen oavbrutet i sömnen och det luktade äggmök. Som om detta inte vore nog så tryckte en tjej 2 säten framför mig i sig illaluktande majonäsmackor. Borde vara olagligt. Allt detta missade kära Lollo då hon sov som en söt, liten gris bredvid mig. Så fridfullt. Själv var jag klarvaken, svintrött, irriterad, iskall och rastlös. Ägnade tiden åt att lyssna på fransk rap och rimma om majjomackor och tågfisar. "Sov" allt som allt i kanske 5 minuter. Mitt ben däremot, sov i typ en timme, inte särskilt angenämt. 

Vid den brutala tiden 05:50, efter sju timmar i gas och majjolandet anlände äckeltåget till centralen och jag åkte mörbultad hemåt för att där tillbringa knappt en timme innan det var dags att åka till skolan för föreläsning. Det gick mycket bra, somnade och väcktes åter av en kurskompis säkert tio gånger om. Kände mig knappt medveten om att jag var i skolan, kunde lika gärna ha legat kvar som en uteliggare på tåget. Hade fått ungefär lika mycket i utbyte.

Det är verkligen en speciell sorts människor som väljer dessa nattåg, iaf i överlag. Vi åkte exempelvis med in public haschrökande, kokainsniffande luffare. Fresh. Jag är inte fresh, usch, är helt snurrig av trötthet, allt är luddig och suddig. Som om jag går runt i en konstant dimma och inte får grepp om någonting. Måste sova nu, innan jag blir galen.

Annars har Lund varit jättekul. Med Soffan, ElsaElsaElsa, Svenzzon, Shout Out Louds, HP, Nation, Bowling, Falafel, Statsvandring and so on likzzom...Gangzztaa Jossan borde ha skippat sitt jobb och följt med, jag säger då det, Jossan! Nästa helg tycker jag att Jossan ska ha sitt gangzzzta party, vi har ju upptäckt awesome musik nu!

Hittade Nach heart på Spotify btw, ser ljuset i den mörka, dimmiga och luddiga tillvaron..
/Julia

Mycket Väl Godkänd Musik


1. Per Gessle - En händig man, om du lyssnar på denna skit kommer du att ifrågasätta hur Per Gessle överhuvudtaget lyckades slå igenom som soloartist! Måste vara ett skämt som när som helst kommer att avslöjas. Tyckerlitesyndom.

2. Alla låtar som Takida någonsin skapat, deras så kallade "konst". Låter så äckligt amerikanskt (och texterna ska vi inte ens uttala oss om). Det får mig att tänka på två lustiga amerikanare som jag och Helena träffade i Sydney. De satt ständigt på golvet i utsvängda jeans, löparskor och diggade till Takida och Eminems album från 2004. Deras huvuden gungade estatiskt fram och tillbaka i takt med Eminems rapattacks.

3. Kelis - Milkshake "Min mjölkdricka får alla pojkarna till gården o där bah den e bättre än din, o där bah den e bättre än din. Jag kan lära dig men jag måste bestämma". Vem har skrivit detta?????? Veeeem???????? När backpackande Julle kommer hem ska den svenska version skapas av oss två.

4. All form av schlager. Det värsta som finns är när dansband gör om bra låtar till schlagers. Observera bara dansbandskampen. Börjar nästan gråta.

Sedan har vi ju alla b-kändisar och deras fruktansvärda one time "hits". Exempelvis Marie Plojsjö med hennes "Boom boom boom" och Olinda någonting med sin "Playboy bunny" vars video innehåller de mest bisarra "specialeffekterna" jag någonsin har skådat. Detta kan dock inte räknas som musik, kan ovanstående göra det? /Julia

Do you remember?

Är det bara jag eller får man ont i magen av att titta på detta?! Nostalgi på hög nivå.



Buffaloskorna- Ja, jag hade sånna. Astufft!

 

Alla gamla glassar- Snälla, ta tillbaka Winner Taco. Oslagbar.

 


Nyckelkedja som ser ut som en telefonsladd- Jag hade en babyrosa, dödshäftigt.

 


Om man ville vara ännu KoOolare kunde man alltid köra med hardcorekedjan- Säkert kort.

 



JoJo:n- Varför är inte den poppis längre? Kommer ihåg att jag köpte värsta proffsjojon så att jag såg asgrym ut.





Tamagotchi- Vem hade inte en tamagotchi? Jag gick all in för min. Hade råkat ställa in fel tid på den så den var vaken på natten och sov på dagen. Detta innebar alltså att jag varje natt gick upp ca 30 gånger för att ta hand om min lilla bebis. RIP

 


Tvillingarna i Sweet Valley böckerna- Stööört bra. Hade typ alla och har läst dem minst 1000 gånger.

 


Date – Min första deodorant och parfym. School, Party, Sport, Street, Love osv.. Det fanns en för varje tillfälle. Kände mig så himla vuxen

 


Shio – en bättre mer naturlig läsk. Läsken som man fick dricka på vardagarna <3

 

 

Åhh vad mycket saker som har försvunnit ur mitt liv.

Här kommer några fler:

Spice Girlskorten

Dogsons Raket – En choklad som sprakade i munnen <3<3

Hårmaskaran

Jazzbyxorna

ZickZackhårbanden

Elastiska Mel.C halsbanden- Ströp typ halsen av en men det var ju häftigt. Fanns även som armband. Eller armhålsband rättare sagt. Ju högre upp på armen dem satt, desto coolare var det.

 

(Fan vad orginell jag är om skriver ett nostalgiinlägg men jaja)

 

Kjam från j0ssan@playahead, LiTeN@snuttis, jossankossan@bananaisland, jossi_possi@lunarstorm

Update: glömde [email protected]


Impossible

Wohoo! Spelar ingen roll hur länge jag är uppe, jag kan ändå inte sova ut på morgonen. Klockan är nu halv elva och Soffan och Svensson sover djupt! Själv har jag varit vaken sedan nio! Tur att jag har min mobil att nörda mig med. Igår såg jag och Elsa Shout Out Louds spela. Det var mycket bra och ganska galet. Vi hoppade runt som galningar och skrek. Det blev lite pinsamt när jag upptäckte att publikens medelålder låg på omkring 14. Fick både ont i halsen och i fötterna samt en armbåge slungad in i mitt huvudet, men det var det värt! Igår var en ganska lustig dag, en dag då man nästan precis missar allt det man planerat att göra. Först mina korkade resemissar på vägen hit och sedan kycklingfailen. Vi köpte en kyckling som tydligen skulle tillbringa ett halv liv inne i ugnen så i en dumdristig väntan på denna höll vi på att missa hela konserten. Det slutade med att vi stod och kastade i oss gummiaktig kyckling vid bussen från en rinnande kycklingugnsform.span>

Fredagsunderhållning

Idag på jobbet har jag tittat i en rekordbok med fula djur i. Det var på arbetstid så det var liksom okej. Men vad gör jag nu, en fredagskväll?! JO, jag sitter och googlar dessa fulingarna. INTE OKEJ! Jag som dessutom hatar djur. Vad har hänt med mig?!

Här har ni iaf några skönheter! Lite kul är det allt.






Dessa djur finns alltså på riktigt! Sjukt konstigt. /Jossan

20 is the magic number…. eller?!

I hela mitt liv (eller iaf halva) har jag väntat på att fylla 20 år! Så himla coolt att vara vuxen lixzzoom. Så himla coolt att slippa sitta vid barnbordet på alla släktmiddagar, slippa allt tjat och gnäll och så himla supercoolt att handla på SYSTEMET! WoOoW. Listan kan göras lång…

 

Nu är jag 20. Tjugoårtvåmånaderochtredagar för att vara exakt. JABBA!! Jag känner mig så friiii. Eller inte. Jag ljög. Inte om min ålder, tyvärr. Men om den där friheten. Den existerar inte. Nu är jag ju vuxen. På riktigt! Blev det över en natt bara. ÅLDERSKRIS!! Jag menar det. Helt plötsligt börjar folk förvänta sig saker av mig och det vanliga tjatet har övergått till en massa ansvarstjat och vadskadugörameddittlivtjat. Hej ångest!

 

Rik är man tydligen också för helt plötsligt ska man betala dubbelt så mycket för allting. 690 spänn för ett SL månadskort, KOM IGEN. Det är ju för fan nu man har som minst pengar.Har försökt förtränga min ålder genom att åka på reducerad biljett. Okej nu låter jag jättesnål men hallååå jag är faktiskt inte vuxen!!! Detta slutade iaf med kontroll och tydligen såg jag gammal ut så jag åkte fast (1200 kr böter, som hittat.) Det lustiga är att varje gång jag ska handla på systemet ser jag inte så gammal ut längre. Jag blir kritiskt granskad och tvungen att lämna fram legget 17 gånger innan jag får köpa något... SKUMT!

 

ÅHHH JAG VILL INTE VARA STOR!!! Take me back to 1900-talet. Tiden då det var helt okej att ha noll koll på läget och bara glida runt. Tiden då man lekte med Pogs och Gogos.  OCH när man sa kalasbyxor istället för strumpbyxor. <3<3<3

 

Pogs och Gogos för er som glömt.

 

Det enda som egentligen är bra med att vara 20 är väl ändå möjligheten att köpa sin egen alkohol. Men om jag ska vara ärlig så var det mycket skönare att bara ringa ett samtal och sedan få det levererat. Twenty sucks!

 

Summan av kardemumman:

1. Åldern är bra mycket mer än ett jävla nummer.

2.  Alla ni som fortfarande är barn, snälla njut. Jag kan köpa ut åt er!!!

 

 

//JOSSAN


Here comes the sun

Sitter på tåget och känner mig trendig då jag skriver från mobilen! Snacka om att detta är ett fullproppat tåg. En på tio ser pigg ut, resten ser allmänt förstörda ut. Morgonandedräkter fyller vagnen och det brutala lampljuset får mina ögon att börja rinna. Faaaaaaan, jag sitter på fel tåg, åt motsatt håll och inser det inte förrän nu, I Karlberg!!!!!!! Jag dör!!! Får inte missa flyget!!!!!

Jag smider planer

Jag undrar om vi kommer att vara hemma till sommaren, jag är nämligen ganska taggad på en riktig svennesommar! Jag vill köpa illrosa foppatofflar, gå runt i mögliga mjukisbyxor och skryta om mitt nya vrålåk (husvagn från blocket.se)! Vi måste också införskaffa en röd, gammal volvo att köra runt med. När den biffen är kirrad så är det bara att glida runt i landet och checka in på olika trashiga campings där vi kan socialisera oss med barnfamiljer, bada i Sveriges svinkalla sjöar och spela finns i sjön med liksinnade (the foppageneration). Mat kan vi laga på stormkök och grilla kan vi göra på fredagar om korven är på extrapris i affären. Det känns nästan värt att skippa Asien och förebereda inför Husvagnsturnen, summer 2011!!

OBSERVERA: Plastiga klistermärken att dekorera foppatofflorna med är nu ute i de flesta sportbutiker! Detta kommer att bli sommarens höjdpunkt! Buy or die!

Er tillgivna,
Julia



Nu för tiden lever jag ett stilla liv. Jag ser dagarna komma och sedan springer dem förbi. Jag tror att det är sant som dem säger i Sahara, alla sandkorn har ett nummer

Plugg. Jobb(??). Träning. Och ett skumt projekt som jag inte förstår någonting av. Det handlar om att skapa någon form av dialog...JAHA. Det är allt jag har fått förklarat för mig. Jag vet inte vad jag egentligen håller på med. Nu har jag sjukt mycket att göra och ändå har jag ägnat 4 timmar i sträck åt att "upptäcka ny musik". PANIK.

Thåström är tydligen 53 år, det visste jag inte. Jävlar vad gammal. En av hans senaste låtar heter "Kort biografi med litet testamente". Han planerar väl för slutet. Det är bra att planera sin begravning i god tid. Själv har jag redan börjat tänka på vilka låtar som ska spelas. Jag hoppas dock att jag hinner ändra mig hundra gånger om innan det är dags, innan mitt nummer kommer upp. Stört bra är han iaf, Thåström alltså. Amy Diamond däremot. Hon är hela 18 år (occch ett hajft faktizzkt). Jag trodde att hon fortfarande var 12. "This is me now" väcker en hel del minnen. Dålig musik kan ofta bli rolig musik. Jag kanske ska börja lyssna lite på schlager också, ungefär lika illa som Amy ju. Och börja titta på Dansbandskampen. Och kanske till och med gå och dansa på plats för att njuta av hur dåliga musiker förstör bra låtar.


Danskampens vinnare, år 2008? Larz Kristerz. Måste kolla upp dem lite. Gillar hur de byter ut S mot Z. Väldigt hippt. Nästan lite för revolutionerande. Mycket vågat band detta. De inspireras tydligen av Beatles (Läs: av att förstöra Beatles lyrics genom att sätta dem i schlagersammanhang). Gillar deras utstyrslar också, påminner mig om Eriksbergsskolans talangshower när jag var sisådär 11. Alla mimade, dansade likadant och klädde sig såhär. Dansstegen var mycket advancerade. Man gick runt, runt i en cirkel så länge att man slutligen ramlade över sig själv. LarZZZ kristerZZZ skriver intelligenta texter också, hjärta och smärta och sådär. Kul och gul. Hund och rund. Om de skulle tröttna på låtskrivandet kan de överlåta det åt barnen på närmaste dagis. Smart plan, killar!

LARZ KRISTERZ, NI E BARA BEEEST!! http://www.youtube.com/watch?v=G8MIaUNTFHU&feature=related

 

Jag måste plugga idag. Jag älskar att analysera citat med hjälp av kurslitteraturen och sätta dessa i olika sammanhang. “Cultural entities typical of the culture industry are no longer also commodities, they are commodities through and through.” Ehhhhhh, jaha. Så lille Adorno menar att kulturella enheter typiska för kulturindustrin inte längre också är varor utan varor rakt igenom. Intressant. Mycket, mycket intressant. Givande detta. Ser ljuset i tunneln när jag träder in i Adornos spännande tankebanor. Underbart.

MEN LAARZZ KRISTERZZ ni eh bah bezzt!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Juste, jag får inte glömma dagens sminktips: Om du har mindre bra hy och foundationen tar slut. Om du dessutom har bråttom och inte hinner införskaffa ny, do not give up!! Öppna dörren, greppa foundationflaskan och kasta den våldsamt i marken. Detta kommer garanterat att bringa fram det sista utav flaskans innehåll. Det är alltså bara för dig att plocka upp kletet från marken och smeta in det i ansiktet. Det gjorde jag idag. Känns fräscht. Och bra.

//JULIA


This is what we're living for

ANIMISSEN 4-lif3


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bye bye


Meet me at the hotel room

Vi är grymma! Vi har redan bokat hotellrum för våra första nätter i Kuala Lumpur. Rätt datum till och med.

 

 

IT'S GONNA BE AWESOME!

Med Vänlig Hälsning
Gangzztaa_Jozzan

PS: Vi startar alltså resan på ett lyxhotell i tre dagar, sedan kommer vi antagligen att behöva leva som uteliggare på gatan. Allt eller inget. Det bästa med den här resan är att vi egentligen inte har råd att göra den. Tur att det inte är kallt om vi ska sova ute...FAST DET ÄR ju faktiskt billigt att bo på hostel i Malaysia, eller tja, allt är relativt men vi ska nog klara oss. Inga planer och knappt med pengar, ganska spännande kommer det iaf att bli. Får se hur länge vi kan hålla oss där borta och vad vi kommer att hitta på!

 


Heeeiii alla läzare!!

Heeii!! Vi e två girlz på twenty jordsnur. Vi gillar typ magaziines, latte och fashiion! Top Class!

Eller iaf lite. Vi är ganska häftiga också. Den här bloggen kommer att behandla mycket relevanta ämnen, nämligen våra fantastiska liv och våran spektakulärt uppseendeväckande resa till Asien som startar i februari!

Vi startar denna sinnessjukt spännande blogg redan nu för att vi är väldigt seriösa som personer (gonna be businesswomen) och för att vi tycker om att göra saker i god tid. Vi är båda två väldigt samlade, organiserade och planerande som personer. Vi har alla hästarna hemma i stallet!! Hjulet snurrar och hamstern springer på. I rasande fart, den nästan överlistar hjulet.

(om sanningen ska fram så står hästarna enbart på plats pga att de är mentalt efterblivna och inte fattar bättre, vi drogade dem också för säkerhetens skull)

Nu har Jossan fixat den ascooolaa bakgrunden till denna blogg, hon är ju webdesigner på elitnivå!! Väldigt, väldigt eftertraktad! Hon rular hela hooden in her retarded Volvo.

Jajajajajajajajajaajjajajajaja, nu har vi inte tid att tala till er alla hundratals läsare, bli inte deprimerade, vi kommer tillbaka! Jossan ska bara dricka lite latte och läsa lite magaziines first!!!

See u all sooon, luuuv n respect!!!


vi har däckat


Welcome 2 our crib!!!

Heellloo 2 u all u fukkin daawgz!! This is tha mothafukkah blog of tha coolest weedhuntaaz!!! Thiiz blog is gonna tear yaah headzz from yaah neeckzz!!!!!Get fukkin excited u farmdaawg, we gonna bring it 2 yaah, gonna rule tha hole fukkin ASIAA!!!!!!!!!

LUV N RESPECT!!!

/The top mastaah dawwgz!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0