The dog days are over

Jag checkar ut, är helt slut!

Skulle ägna denna sjukdomsdag åt att vila, äta och titta på Entourage men neeej, började istället smygtitta lite lugnt och harmoniskt på möjliga studieorter i Spanien. Satt i soffan mycket fridfullt tillsammans med en kopp te och kände mig mkt behaglig till mods. Gick strategiskt och långsamt igenom olika alternativ och nynnade sömningt till lugna favoriter, då jag plötsligt drabbades av en smärre dampattack och blev eld och lågor! Började söka och söka. Mejlade och mejlade, skolor, personer, skumma kontakter, osv. Chattattackerade "vetande" folk på facebook. Bokade random flygbiljett till Malaga. Ringde upp alla pengar på mobilen. Fick en ide, fick guldiga fjärilar i magen. Fick en annan ide. Hoppade till himlen. Bojkottade ideer och fick ont i magen. Ramlade ner från himlen. Paaaniiik. 

Detta maniska upplopp startade klockan 8 imorse och gick precis över. Sitter nu här med datorsimmiga ögon och känner mig inte ett dugg klokare. Med andra ord, allt är precis som vanligt.

Hasta lluego, soy enfermo y voy a dormir mucho esta noche!! Quiero sentirme mejor manana!!! Dios mio!!

Tänkte ta en bild på mitt rödmosiga sjukdomsansikte och lägga upp den här som bevis på min skönhet men jag förstår inte hur man tar en bild. Har liksom en webcam på datorn så det borde inte vara ett problem, MEN jag hittar liksom inte fram till "kameraprogrammet". Hur fan tar man bild? Känner mig mindre intelligent. Webcamen sitter liksom ansikte mot ansikte med mig och skrattar elakt. "-Du kan inte ta mig, hahaha", så sjunger den, hysteriskt. Mkt irriterande. Ska dööööda deeen. Dööööda. Är faaarliiiiiig! Misstänker att jag kan ha överkonsumerat ipren idag, känner mig liksom inte riktigt hundra.

Julya!

En última instancia, puede ser un poco de sí mismo

Effektivitetens mamma idag. Jobbat 8 hektiska timmar, sprungit 1 mil på isunderlag, druckit 3 liter te med Mimsky, varit hos Julle och tagit farväl, svarat på mejl, åkt biltur med pappa pratandes engelska, spanska och mycket förtappad ryska och har dessutom lyckats laga en utsökt middag.

Även haft en givande disskussion om skräckfilmer med fyraåriga, prinsessklädda "Vera" på jobbet.

V - Fjööken, jag älska filmer, jag såg jättebja film igåj!! (Vera, mkt blygt, under lugg)
J - Vad kul! Vad hette filmen?
V - Vet inte...(Vera, mumlar)
J - Men vad handlade den om då?
V - En man i luva som hade tappat sitt huvud och gick runt o dödade alla för att stjäla deras huvuden! (Vera, börjar ta ton och ögonen lyser)
J - Eh, ok...
V - Den va jättebja!! Finns ett tevespel också, jag vinner alltid!! (Vera, slår handen i bordet mkt bestämt, som för att poängtera faktumet)
J - Låter ju bra...Men, ser du inga snällare filmer, Vera?
V- Alltsåå, jag döda mest huvuden av alla!!! Jag vinner!!! JAG DÖDA MEEEST!!! (Veras röst ekar nu över hela dagiset och hon ställer sig häftigt upp, spärrar upp ögonen och låtsas knivhugga med armarna i luften samtidigt som hennes lilla mun spriker upp i ett hysteriskt, barbariskt varggrin)!

Gotta love my job!

/Julia

Everyday People

Resan hem var ytterst behaglig. Höll på att missa tåget pga kombinationen av djupsnö och brutalt tung rullväska. Liksom skottade fram helvetet till stationen. Total vikt: 70 kg. Fick nämligen dra runt på, inte bara väskan utan även 54 kg snö som drogs upp och samlades i väskfören som ett litet extra, mindre välkommet bagage. På tåget åts det tonfisk för full rulle av samtliga resenärer och en barnvagnsmamma placerade sitt vagnhelvete på hyllan ovanför mitt huvud, vilket bidrog till kyliga snödroppar i min stackars skalle under X antal timmar. Hann även med ett ljuvligt stopp i spännande Hässleholm. Anlände där klockan 17 en lördag och ALLT var stängt. Förutom Subway då. Fick i mig en torr macka samtidigt som jag blev trackad av en förortsalkis, 60+. Under sista tågresan spydde ett barn upp hela dagens matintag cirka 1 meter från min sittplats vilket i sin tur ledde mig till ett fruktansvärt illamående och X antal minuters uppspyende av torrmackan på underbar, skakande lodistoalett. Anlände efter vad som kändes som 20 år myckeeeet försenad till Stockholms central varpå jag spenderade 30 minuter väntandes i bitande vinterkyla medans mina skor långsamt bröts ned och förlorade i färg pga det oavbrutna snöslasket.

/Julia, kvinnan som ser det halvfulla glaset!


Vi lyckades iaf efter problem få till en liten utgång i Halmstad. Började kvällen med att trycka i mig X antal bitar chokladkaka och vin blandat med cola i en mycket fin studentlägenhet. I Halmstad bor man lyxigt, haha.



Spontanbesök i Halmstad

Mental_disaster_tjej90 drog runt på 3 gigantiska väskor i Lund hela dagen igår, vinkade sedan hejdå till två nyfunna vänner och tog ångestfylld tåget till Halmstad! Är nu här och hälsar på min kära farmdawg, Jossan!! Hittills har vi hunnit med att SVULLA, svulla och åter svulla. Ingen svullar som oss. Ligger nu som strandade valrossar i hennes soffa och beklagar oss över magsmärtor. Dummaihuvudet.se. Men gud vilka mästerkockar vi är, minsann! Lyckats få till fantastiska matskapelser här alltså.

Nu ska vi snart gå på stan. Jossan kommer att vara speedad då hon sovit som en stock. Ska försöka hålla mig på samma nivå trots min dåliga nattsömn med ångestdrömmar kring eventuell återvändo till Lund och spanskan.
Min splittrade roadtrip börjar lida mot sitt slut. Har bokat tåg hem på lördag! Blir utmärkt då jag och Jossan kan ta fredagen till att gå ut och dansa lite gangstah_dance. Är dock fortfarande antagen på glasblåsning i Umeå, som startar på måndag. Ska man kanske dra dit? Vet icke. Kaos i huvudet. Är ju iaf inte minsta taggad på Sollentuna och att möta mamma och pappas besvikelse över mina val.


Frukost för två :) Hälsodagar <3

JULLE


Couchsurfar

Jag dör. Kommer in på psykologi i Lund. Ångrar mig och tackar nej. Kommer in på keramik och glasblåsning i Umeå istället. Ångrar mig och tackar nej. Efteranmäler mig på spanska i Lund. Blir reserv. Letar boende hysteriskt i 10 dagar hemifrån. Ringer, ringer, ringer. Packar väskan och åker ner. Sover på kompis kompisars soffa. Går på upprop. KOMMER IN. Registrerar mig. Fixar kårleg. Hittar lägenhet. OCH NU DÅ??? Jo, jag ångrar mig kanske. Ska jag skriva kontrakt på lägenheten? Funderar på att kanske åka hem istället. Kanske jobba lite, ta mina jobbpengar och åka till Spanien. Eller bara åka till London och jobba. Eller bara elda upp mig själv och bjuda alla på en spektakulär eldshow så att jag slipper vara så himla förvirrad och lost hela tiden! Nu ska jag flytta från en soffa till en annan. Hahah ha.

Vad ska jag göra med mitt liv, mitt liv, mitt liv. Egentligen vill jag bara plugga i Spanien igen. Men då måste jag först bo hemma och jobba i pengar. Och jag vill ej bo hemma och jobba på skitjobb. Neeej. jag tror jag blir galen, flyger till NZ eller något. Går i ide och vaknar upp till våren. Då kan jag ju fira valborg i Lund iaf.

JJJJJJJJJJ

Andshewouldhavebeenasweetheartwithsomepunkrockmanners

Jag känner bara att allt är upp och ner och att valmöjligheterna bara blir fler och fler.

Började dagen som snömonstermongo ute på luffarstråk. Joggingtur med brutala dubbar på skorna, typ simfötter. Hade till detta olikfärgade höga strumpor som gick långt upp över tightsen. På överkroppen en illröd, supersize fleecetröja och på huvudet en illgul badmössliknande mössa. Kunde knappt springa heller för det var verkligen läskigt halt. Jag ramlade hela tre gånger under min pinsamt korta springtur. En gång dök jag rakt ner i en stor snöhög med simfötterna och hela alltet. En mycket färggrann röra. Kände mig helt kaotisk. Låg där i snöhögen som en sprattlande valross och försökte ta mig upp när en liten lågstadiekille gick förbi och häpet stannade till för att beskåda den underliga snöskulpturen. Han såg smått förvirrad ut, vilket knappast kan ha mildrats av det faktum att "Boten Anna" pumpades ut på högsta volym från mina trasiga monsterhörlurar, måste ha hörts över hela Sollentuna. Min ipod krånglar så min enda musiktillgång är för närvarande denna hemska låt. 

Har fortsatt resten av dagen i samma stil. I samma klädstil och med liknande meningslösa företeelser. Är hemma för att göra vettiga saker. Gör ej vettiga saker. Ignorerar vettiga saker.

Vad jag hittills åstakommit denna dag;

* Misslyckad springtur
* Druckit 3 koppar kaffe och 2 koppar té
* Ätit upp det som fanns kvar av Manuelas choklad
* Suttit och läst "news feed" på facebook
* Haft på mig fula kläder och fotat mig sjäv i dessa fula kläder
* Skickat sms
* Försökt ladda ner Entourage
* Skickat mejl om Lundångest till spanienkompisar
* Lyssnat på samma låt cirka 458935 gånger
* Slagit huvudet i en lamp och gråtit
* Försökt hitta bostad i Lund utan resultat
* Försökt ringa kursansvarig i Lund utan resultat
* Duschat
* Skrivit detta meningslösa inlägg med koffeindarriga fingrar

KUL. Ska iaf gå ut med Anna och Julle ikväll. Borde nog byta kläder innan...


I Australien fanns "riktlinjer"!


Hyresdjungeln

Hehehe. Alltså, jag vill helst inte dela lägenhet med random okänd person där jag måste ha det sovrum som också är kökets enda ingång. Ehm, visst är det kul att ständigt få gäst/gäster på besök men någon form av privacy känns ju faktiskt lite angeläget. Jag vill inte heller bo i kollektiv på hästgård 2 mil utanför Lund. Och inte heller med gammal rasistisk löstandspensionär som söker "SVENSK MEDBORGARE" till sitt smaklöst inredda radhus 1 mil utanför centrum. Fy fan. Andra alternativ då? Betala en förmögenhet för klaustrofobiframkallande korrerum utan egen dusch där man delar kök med 15 andra. Bo under extrema regelförhållanden i uberkristen familj på landet, "bara 5 km till busshållplatsen som på enbart 25 min tar dig in till Lunds centrum". Smidiiiigt.

Fast juste...ÄR JU INTE ENS ANTAGEN ÄNNU, hahahaha. Jag har gjort en sen anmälan, var dessutom sen med min sena anmälan. Divertido. Kommer kanske in efter uppropet på måndag, någon hoppar säkert av. Sååå, kanske ska kasta mig på bussen på söndag, hoppas på lite tur och öppna upp armarna och hjärtat för hästgården! Jag döööööör.

Och what's up med invandrarhatet? Blir äcklad och ursinnig. Så många annonser som betonar vikten av att boendesökande skall vara av svensk härkomst. "OBS: ENDAST SVENSK MEDBORGARE", "Svenskt modersmål, ett krav", osv. Skåne: SDs största röstkrets. Jahapp. Trevligt.

Och snälla, har folk inte någon som helst koll på hur man "marknadsför"? Tittar runt på bilder som folk lägger upp föreställande boendealternativen. Herregud. VGA for life eller vaddå? Samtliga bilder är är suddiga, vända åt fel håll och inte minsta representabla. Typ "- Åh, jag fotar min lägenhet när persiennerna är neddragna och när jag inte har städat, gör det dessutom med min mobilkamera, Nokia 3310". Fantastiskt.

Om jag vore en människa som dömmer ut hela folkslag utifrån enskilda personer (heheh, är jag nog ibland) så skulle jag säga att mååååånga skåningar verkar vara både lite dumma i huvudet och RASSAR!!!! Fördomar? JAAA. Fast alltså, NEJ, vad dum jag är. Har träffat många skåningar som är både intelligenta och trevliga. Så nej, tar tillbaka mitt fördomsfulla uttal. Fel av mig. Så, känns bättre nu!! Hurra.



Bild från annonsör! SERIÖST??? MVG på denna bild. Vilken skärpa, vilket ljus! Gör köket rättvisa! Eller kök och kök...


/Julia


2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Ja! Backpackade i Asien med Jossan i fyra småflummiga månader. Åkte till Spanien för att plugga spanska, underbart spontant. Vill bara återvända dit och stanna på obestämd tid.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade bara ett nyårslöfte, uppföll det inte men var på god väg.

3. Fick någon du känner barn?
Ja, min kusin fick sin dotter Elsa.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur var inte.

5. Vilka länder besökte du?
Typ samtliga länder i Asien. Och Spanien såklart. Och även Andorra, ett skumt litet land mellan Spanien och Frankrike. Juste, Tyskland, får ej glömmas.

6. Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Mer pengar. Ett körkort. Mer tid med mina närmsta vänner. Mer trygghet i tillvaron.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Att hålla koll på datum är inte min grej!

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Spain!

9. Vilket var ditt största misstag?
Att åka till Pangkor. Men finns ingen poäng i att gräma sig över saker.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Specifikt?? Ehm. Alla pengar som gick åt för att resa var välspenderade pengar!

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor. Mat.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Alla nya människor som jag har träffat har gjort mig riktigt glad. Alla nya platser som jag har sett. Att få uppleva den spanska kulturen på riktigt. Att bli bättre på att prata spanska. Mer specifika saker? Att kladda sönder mig i regnbågens alla färger och fira fullmoon. Att bestiga ett högt och läskigt berg när man ej får/bör göra just detta. Att dansa crazydance så galet på skum klubb i Berlin att folk seriöst undrade vad jag gick på.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Kräksjuk på Bali. Pga arak? Pga att ryktet om vad de gör med maten var sant? Hehehe. Alla får Bali-belly. Annars så, är ju alltid lite förkyld. Fy fan.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2011?
Yelle, Broken Bells, Manu Chao,Veronica Maggio, The Strokes, Kimya Dawson. Sedan massa Rihanna osv från Asien. Och spanska discolåtar från spanientrippen. Mange Makers också, ha.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort under tidigare år?
Året i helhet: Ett av mina bästa år hittills. Bättre än 2010. Mycket bättre än 2009.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Min sista hemtenta. Bokläsning. Telefonsamtal med vänner som farit sin kos, svårt när man inte gillar att prata i telefon dock. Familjetid. Studier, rent allmänt, mer hjärnstimulans i tillvaron tack.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Onödiga tankar. Ångrande av beslut. Datorhäng. Solning: vart ju som besatt!

18. Hur var din julafton?
Svårt att säga, inge speciellt direkt. Väntade på att julkänslan skulle infinna sig men det gjorde den aldrig. Min stora släkt firade i Katrineholm medans vi firade hemma i Solle tillsammans med morfar. Kändes lite tråkigt att vara så få. Åt som vanligt typ ingen julmat (hatar det) men smällde i mig ton med julgodis, också som vanligt. Nästa år ska jag tvinga alla att äta indiskt!

19. Blev du kär?
Nej, det kan jag inte påstå!

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Tittar sällan på program på tv, anser att det mesta är skit, med undantag av serierna på SVT. Följde där både Lykke och Bron. Lykke var sjukt bra! 

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Eh. Hata är ett starkt ord...

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jonas Gardells böcker, plural, hehe.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Broken Bells kanske? Vet inte, svårt...

24. Önskade du dig något som du fick?
JA!

25. Önskade du dig något som du inte fick?
JA igen, men inget värt att nämna.

26. Vilken var årets bästa film?
Requiem for a dream, inte från i år men jag såg den första gången detta år...

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Var på spa. Hade framtidsånget. Tänkte ha fest men icke. Hade dock det 2 veckor senare tillsammans med Julle :)

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Svårt att välja ut. Kanske en tjej från Chicago, svart powerkvinna med världens attityd och underbar humor.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Olika under olika perioder. I somras och höstas var det mycket småskumma saker från secondhand, inspirerad efter Berlin. Under Asien var det ganska tjejigt och slappt. Men alltid svarta jeans (nästan iaf), min favvo.

30. Vad fick dig att må bra?
Spanien. Impulsivitet.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen. Fast Ryan Gosling (Drive) är lätt snyggaste skådisen!

32. Vem saknade du?
Saknade många, hela tiden...

33. Vilken var din bästa månad?
November

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Såklart, men det spelar ingen roll nu.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Blir nog inte lika mycket flängande hit och dit. Inte lika mkt oseriöst flumm. Detta år blir seriösare, antagligen med plugg i Lund? Hoppas dock att jag ska ha råd att åka till USA i sommar och flumma runt.


Hey, got any grapes? We just sell lemonade, okey?



J-farm 4 life

Jag saknar att prata engelska. Saknar mina renodlade amerikanska vänner. Saknar sättet det pratar om. Tröstar mig med killens röst i detta klipp från Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=2T_obaO46Bo


Sleepyhead

Kul att vakna runt 6 och vara sådär äckligt illamåendehungrig.

Drömde om nyårslöften. Om överbelastade gym och folks maniska ögon (ett fenomen som klingar av i februari). I år har jag själv inga nyårslöften. Jag orkar inte. Förstår inte poängen. Alla som ska överdriva så mkt, lovar sig själva att träna varje dag, äta nyttigt, osv, osv. NEJ, känner jag bara. Jag tränar när jag vill. Äter vad fan jag vill och gör det som jag för stunden känner för om det inte är alldeles för opassande. Man ska vara snäll mot sig själv och lyssna efter vad man verkligen vill och klarar av. Sedan måste jag ju visserligen sätta press på mig själv ibland för att uppnå vissa saker, men om jag känner att detta behövs, då fixar jag det och inget löjligt nyårslöfte behöver hjälpa mig med detta.



Nyår asvlutades med julgransdans till störda låtar klockan fem på morgonen. Muy divertido. Innan dess intogs en nattlig måltid i form av oxfilé och potatisgratäng. Glömde totalt bort den misslyckade "fekken" som vi tidigare under kvällen till vårt stora förtret hade besökt. Jag säger då det, stanna hemma om det är kul, utmana ej ödet, rubba ej balansen, sök ej efter bonusklappar i granen. Nej liksom.

So I'm never gonna leave, oh no, neverneverever gonna leave but I got speed, yes, I GOT SPEED

3 januari, tankar typ...ja...bra...

Jag gillar den franska matkulturen. Desserter hela tiden, efter varje måltid. Jag bör nog flytta till Frankrike så att jag slipper skämmas över mitt dagliga efterrättsintag.

Jag avskyr Robyns låt där hon upprepar meningen "we dance to the beat" cirkus 800 gånger. Det är typ låtens enda textrad, ska googla lyrics. Rösten är dessutom omgjord i något obehagligt datorprogram vilket får henne att låta som en robot. Robotlåten liksom. Kommer att drömma mardrömmar om robotrobyn som dansar till robotbeaten och mässar fram hur viktigt det är att dansa till robotbeaten. Ryser av obehag.

Mitt humör är läskigt. Jag är tjejen som kan gråta 6 timmar i sträck på en buss och senare samma kväll drabbas av lyckorus och skrämma livet på random människor med min hysteriska, hyperaktivt spontana glädje.

Jag ska köpa en hink, sedan göra asmkt kaffe och fylla hela hinken och sedan dricka upp allt på en och samma gång. Detta ska bli en vardaglig vana. Girl on speed. Nödvändigt om jag ska bli "seriös toppstudent" i Lund.

19 av 20 pengasedlar i stockholmsområdet innehåller spår av kokain.

John Blund hatar mig.

Måste sluta blanda kakao i allting. Jag är beroende.

Varför får jag alltid röda tänder när jag dricker rött vin när nästan aldrig någon annan får det? Jag blir ju pga detta tvungen att gå runt och känna mig som en häxa varje gång jag öppnar munnen, ser liksom skräckinjagande ut med mina röda tänder. Att jag dessutom drabbas av häftiga skrattryckningar efter ett glas eller två gör ju inte direkt saken bättre. Har även en förmåga att spärra upp ögonen när jag skrattar. Folk blir faktiskt rädda.

Jonas Gardell är så jävla underbar. Tänk att bo i ett kollektiv med bland annat Jonas Gardell. Det vore bara så...MAGISKT.

Jag älskar den brittiska dialekten.

Måste sova nu för jag ska spendera åtta fruktansvärt oälskvärda timmar på det brutalt hemska "barnparadiset" Boda jävla Borg imorgon bara för att jag är alldeles för snäll för att säga NEJ. Åh, jag vill bara skrika "NEJ, jag vägrar!!!" och rymma till Pajala och gå under. Måste fixa kaffehinken tills imorgon. Enda sättet att överleva åtta timmar i helvetet med min väns hyperaktiva kusiner.

God natt!!!

Juliana


RSS 2.0