Galen kroooog

"Kom hiiit *viftar med chipspåsen" - sms från Minna i klassen. Jag känner mig som en drägglande sällskapssjuk hund beredd att springa mot Minnas mysiga källarlägenhet trots det häftiga regnet, i förhoppning om att få sluka en hel chipsskål (all by myself). Jag ber om ursäkt för den långa meningen. Som nyhetsreporter ska skriften vara kort, koncist och lättbegriplig. Inget jävla svävande här inte. Neeej, nej. Och jag gillart. Jaja. Det är fredag. Jag är i Piteå och för typ första gången sedan jag kom hit är jag ensam. Min rumskompis har flytt till sin mormor på saftkalas och jag tog tillfället i akt att spela musik och färga håret blont. Önskat att jag inte hade gjort det sistnämnda. Jag ser rent ut sagt förjävlig ut. Missfärgning som in i helvete. Känner mig som en förvuxen fjortiiiz. Det fattas bara ett par mjukisbyor och lite idomin på läpparna.
 
Om en halvtimme ska vi till Kalles. Kalles är en trashig bar i Piteås hjärta dit riiiktiga män som jobbar som lastbilschaffisar och älskar öl och palt går varje helg för att ragga på kvinnor i 35-års åldern med alldeles för korta rosa minikjolar och hes rökförstörd röst. Krogens slogan; "Kalles - En helt galen krog". Det galnaste som verkar hända detta år är att en medlem från Takida ska komma dit och spela någon låt eller två. Staden darrar av förväntan. Ajaaaa, Kalles kan faktiskt bjuda på trevligt häng, dvs om själv tar med sig det utvalda hänget och hänger med bara sitt häng och inte hänger med den aspackade minikjolen Ann-Katrin, 38.
 
Veckan har gått fort. Plugg och piteupplevelser. Jag och några andra har bestämt oss för att utnyttja allt som Piteå har att erbjuda utan att behöva öppna den kära studentplånkan. Vi har hittills sjungit i pensionärskör, tränat jujutsu och klättrat på väggar. Imorgon ska vi dessutom agera brandmän. Wooop, och efter utbildningen a la brandman ska jag hem och paniksova för att sedan gå ut på Piteås andra bar (det finns två) Challenge. Funderar över folket där. Misstänker av liknande slag som på Kalles, kanske med gula minikjolar istället för rosa. Time will tell.
/Julia

RSS 2.0